tiistai 5. tammikuuta 2016

Syitä miksi pidän talvesta

1 Lumityöt. Kyllä vain, minä pidän lumitöistä. Kuhan nyt ei mitään hillitöntä puolta metriä tule kerralla. Hyötyliikuntaa nääs. Kun saa pers piukkana lykkiä kolaa.

2 Pihakynttilät. Aika naurettavaa polttaa kynttilöitä keskikesällä. Merenäärelässä varsinkin hyödyllisiä. Eihän tuolla pihalla ole muuta valaistusta kuin kuu ja tähdet. Eilenkin Gargamel järjesti pihatulista kiitoradan huusille. Hmmm meinaakohan se, että käyn sen mielestä usein siellä. Enisei.

3 Villavaatteet. Vihdoinkin käyttöä niille kaikille kudotuille vaatteille, mitä väkerretty lämpimään vuodenaikaan. Sukkia, pipoja, vanttuita, huiveja, paitoja ja takkeja ja monia muita.

4 Pulkkailu. Ei se pulkkamäen lasku ikää katso. Ketä muka ei siitä pidä, kysyn vaan.

5 Lumen narskunta. Pakkasella lumi narskuu ihanasti kenkien alla.

6 Tuli. Takassa tai kakluunissa. Riippuen siitä onko kotona vai mökillä. Sopii myös puilla lämpiävään kiukaaseen. Uuh. Ihanat löylyt ja välillä vilvoittelemaan.

7 Pihalla touhuaminen jota seuraa sisälle lämpiämään meno. Sillon osaa arvostaa lämmintä kotia enemmän.

8 Minttukaakao. No tämä nyt ei selittelyjä kaipaa.

9 Keitot. Mikä sen parempaa kuin kuumat keitot (ruuat siis) kylmänä päivänä. Keittiössä odottaa porkkanasosekeiton ainekset. Huomenna sitä.

10 Kylmä eteinen. Kyllä tästäkin voi olla iloinen. Äsken tein kookosrasvasta itse linnuille talipalloja. Ei mennyt montaa hetkeä, kun rasva oli jo kovettunut. Hyvä säilyttää myös esim iso kattilallinen keittoa. Harvemmin jääkaappiin mahtuu heittämällä isoa kattilaa. Ja eteiseen voi viedä kuumana ruuat jäähtymään. Toisin kuin jääkaappiin.

Tässä alkua. On muitakin syitä pitää talvesta mutta näillä nyt alkuun.

Hyvää talvea kaikille!


3 kommenttia:

  1. 1-2-3-6-7
    Kyllä vaan ja keitotkin, jos on liha -, kala - tai kaikista parhainta eli runsaasti sattumia sisältävää makkarasoppaa. Se on sopparuokien kunkku yhdessä kunnon hernekeiton kanssa joka ei ole pelkkää lientä.
    Nuorempana kun asuin talossa jossa olin helkkarin iso piha, niin aina kun läksin tekemään lumitöitä, laitoin saunan päälle ja ah sitä autuutta kun pääsi kuumiin löylyihin...unta ei tarvinnut kauaa odotella (joo ja en joutunut nukkumaan saunassa :D )

    VastaaPoista
  2. Eilen söinkin Aliisan mummon tekemää oikeeta hernekeittoa. Sitä mihin laitetaan loppu kinkusta. Herra jesta mut oli hyvää.

    VastaaPoista
  3. Kylmä.
    Helevattulan kylmä!
    Lunta naamalla!
    Naama ruvella!
    Rupi jäässä!
    Jää o' kylmää!
    Kylmä!

    Mut hei, tosi kiva et sul o kivvaa ;)

    .... vetää toppavermeitä päälleen ja suunnistaa Hokan teepannun suuntaan... onneks eres jossain o' lämmint.

    VastaaPoista